11e Elster Dorpsquiz

november
vrijdag
2
        
ELSTER DORPSQUIZ
De elfde editie van de Elster Dorpsquiz vindt plaats op vrijdagavond 2 november a.s., traditiegetrouw in hotel-café-restaurant “Het Wapen van Elst”. Voor niet-deelnemers wordt het aangrenzende zaaltje vrijgehouden om de gezellige strijd mee te maken. 
20:00

In ons Erfgoedcentrum staat sinds kort een zeer bijzondere tafel. Marithaime heeft de vergadertafel van de inspecteurs van de Heidemij met bijbehorende stoelen in bruikleen gekregen.

De Heidemij in Arnhem werd in 1888 opgericht. Binnen de organisatie functioneerden aan de top inspecteurs. Enkele namen van inspecteurs: W. Staring, grondlegger van cultuurtechniek in Nederland, ir. Staf, later de minister van oorlog en ook dr. Lovink, die als boomkweker begon en uiteindelijk directeur werd van de Heidemij. In het gebouw van de Heidemij was een speciale vergaderzaal voor hen ingericht. De eikenhouten tafel met stoelen uit 1921 hebben wij nu in bruikleen gekregen van de stichting Erfgoed KNHM-Arcade.

Jacobs Verhuisbedrijf uit Heteren heeft de tafel en stoelen voor ons uit Arnhem gehaald en in onze ruimte in de school afgeleverd.