Ambacht, dienstverlening en winkelnering in het do…

april
dinsdag
10
In de eerste helft van de 20e eeuw bestonden er veel ambachten die berusten op handarbeid. Enkele voorbeelden: kleermakers, klompenmakers molenaars, schoenmakers, kuipers, mandenmakers, wagenmakers, zadelmakers en hoefsmeden. De opkomst van de massaproductie, het gebruik van kunststoffen, het verdwijnen van het paard, leidden tot verval van deze ambachten en tenslotte in veel gevallen, tot de totale verdwijning ervan.
20:00
Logo Forte Welzijn

De vrijwilligersorganisatie Forte Fit (Welzijn) wil onder de noemer Cultuur Creatief Educatie dit jaar lezingen geven over het thema de ‘Betuwe en over de ‘nostalgie’. De eerste lezing is op woensdagavond 7 maart in de bibliotheek van Elst van 20.00 tot 22.00 uur.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 7 maart zal Frits Hoogveld een voordracht houden over ‘Oud-Elst’.

Evenzo zijn er plannen voor lezingen over natuurfotografie, liederen, literatuur en over de kleinkunst als de revue. De toegangsprijs is € 5,- per activiteit. Belangstellenden voor de eerste lezing worden gevraagd zich uiterlijk 1 maart via mail of telefoon aan te melden.

Wil Teunissen: 06-30764452, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan Zwier: 06-80095122, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.