Algemene Ledenvergadering

maart
dinsdag
26
De agenda voor de Algemene Ledenvergadering kunt u hieronder downloaden.
Na de ALV zal de Nijmeegse Stadshistoricus René van Hoften vertellen over internationale bendes, waaronder de Betuwse bende, in en rondom Nijmegen in de periode 1740-1810. De lezing begint rond 21.00 uur na de ledenvergadering, die om 20.00 uur begint. De lezing is voor leden gratis, niet-leden betalen € 3,-
20:00

In ons Erfgoedlokaal in basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakkers staat een wandkast met bladen van historische verenigingen van andere historische verenigingen.

In het februarinummer van kringbulletin van Elden staat een verhaal over Wim Meijerink, geboren in 1900 in Elden en fruitkweker van beroep. Hij heeft 8 keer de Elfstedentocht heeft gereden, 6 keer als wedstrijdrijder en 2 keer als tourrijder. Zeer instructief voor belangstellenden die de ambitie hebben om ook de Elfstedentocht te gaan rijden, als die nog ooit komt.

Voorts een verhaal over landgoed Westerveld in Elden, bewoond door baronnen van Voorst tot Voorst. Verschillende nakomelingen waren ook van grote betekenis voor de Over-Betuwe in het algemeen en gemeente Elst in het bijzonder. Op 16 oktober staat een lezing over het landgoed en de bewoners gepland door de Geert Visser, voorzitter van de kring Elden.