Activiteiten - Dorpsquiz 2015

Foto's gemaakt door Sip Schimmel.

Activiteiten - Excursie Ravenstein 2014

Een Betuwe Express-bus met 50 personen vertrok op 7 juni 2014 naar Ravenstein. Daar werden zij ontvangen door Kees Verhoeckx, die ons namens onze zustervereniging Heemkundekring Ravenstein als gids meevoerde naar interessantste bezienswaardigheden in en om Ravenstein.

Activiteiten - Excursie Culemborg 2013

Impressie van de excursie naar Culemborg op 8 juni 2013.

(Foto's: Feike Vlas)

Diversen - Romeinse dagen 2012

Deze foto's zijn gemaakt tijdens de Romeinse Dagen
op 3
0 en 31 mei 2012 in Elst en beschikbaar gesteld
door het Kerkmuseum Elst.

Streekhistorie - Dorpsstraat Elst

Deze foto's zijn in oktober 2009 in het kader een gezamenlijke EOV/Maritaime activiteit "Elst op de (ansicht)kaart" tentoongesteld in de etalages van verschillende winkels in de Dorpsstraat naast foto's van de huidige situatie.

Streekhistorie - Presentatie 'Van Market Garden tot Bevrijding'

Maandag 16 juni 2014 heeft dr. Jan Brouwer zijn boek "Van Market Garden tot Bevrijding en het belang van het Over-Betuwse bruggenhoofd (Het Eiland)" aangeboden aan de burgemeester van de gemeente Overbetuwe, Toon van Asseldonk.

Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst in “Het Wapen van Elst” hield de auteur een boeiende presentatie over zijn boek voor genodigden, sponsoren en leden. Daarbij belichtte hij een aantal militair-strategische aspecten, maar ontzenuwde hij ook verschillende mythen ("Er was geen slag om Arnhem"). Burgemeester Van Asseldonk ging in zijn toespraak met name in op de menselijke aspecten van het dagelijks leven van de burgers in de Overbetuwe in deze oorlogsperiode.

De bijeenkomst werd opgeluisterd door een optreden van de bekende Betuwse zanger Dick van Altena. De avond werd afgesloten met het lied “Eens zal de Betuwe in bloei weer staan” waarvan het refrein door de aanwezigen uit volle borst werd meegezongen.

 
Powered by Phoca Gallery