Nieuwsbrief mei 2018

mail
Nieuwsbrief 26 mei 2019 

Beste Bezoeker,

Aan het einde van deze mooie meimaand mogen we u weer blij maken met nieuws van onze vereniging. Maar eerst willen we u er nog graag aan herinneren dat u zich nog een week kunt opgeven voor de excursie naar Zwolle op 9 juni.  Verder kunt u -mits u lid van de Rabobank bent- nog een week uw stem uitbrengen in de Clubkasactie op uw favoriete vereniging; en dat is natuurlijk Marithaime! 

Daarnaast hebben we diverse korte nieuwberichten voor u: van nieuws van de bestuurstafel tot een interessant artikeltje over de herkomst van de straatnamen in het Monopoly-spel. 

Begint de website ook voor u steeds vertrouwder te raken? Hebt u al eens de website verkend door gebruik te maken van de menubalk boven aan de pagina? De kopjes kunnen uitklappen en tonen zo de subkopjes. Als u daar op klikt verschijnen alle artikelen binnen die categorie. Zo kunt u lekker rondstruinen, of zoals we hier zeggen, 'lekker schumen', op de website.
 

Binnenkort

event picture

Excursie naar Zwolle

za 9 juni 2018, 08:30 u - 18:00 u
Ontmoetingscentrum 'Onder de Toren'

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Rabo Clubkas 2018

De Rabobank Oost-Betuwe houdt ook dit jaar de clubkascampagne, waarmee verenigingen geld kunnen verdienen. Hiertoe stelt de Rabobank een deel van de winst beschikbaar; € 75.000,- Ieder Rabobank-lid mag in de periode 15 tot en met 30 mei in totaal 5 stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete vereniging. De leden die mogen stemmen krijgen te zijner tijd een persoonlijke code en uitleg over de stemprocedure.

Uiteraard roepen wij alle leden van Marithaime, die lid zijn van de Rabobank, op om gebruik te maken van hun stemrecht en Marithaime dit jaar te helpen met hun stemmen.Verslag lezing: Elst in de Tweede Wereldoorlog

Op 15 mei 2018 hield Jan Willem Dalhuisen zijn lezing over Elst tijdens de bezetting. Al eerder hadden de gebroeders Dalhuisen een lezing gehouden op basis van een 40-tal interviews met Elsternaren die de oorlog bewust hebben meegemaakt, over Elst in de periode van 17 tot 23 september 1944.


Lees verder

100 jaar kiesrecht

Tussen 2017 en 2019 is het 100 jaar geleden, dat het algemeen kierecht is ingevoerd: in 1917 kregen alle mannen van 25 jaar en ouder het actief en passief kiesrecht, de vrouwen alleen het passief kierecht.


Lees verder

Wie heeft de straatnamen van Monopoly gekozen?

Waarom geen Weena of Lijnbaan voor Rotterdam en geen P.C. Hooftstraat voor Amsterdam? Waarom zitten Haarlem en Arnhem er wel in en Maastricht, Almere en Eindhoven niet?


Lees verder

De Liberationroute: ‘Water als Wapen’

Er worden twee luisterkeien en informatiepanelen over dit thema onthuld op 7 juni: om 10.00 uur in Elden bij het dijkmagazijn Drielsedijk 4 en 's middags  om 14.00 uur in Kleef bij Wasserburg, Wasserburgallee 120 in Kleve-Rindern.

Op 28 mei zal Ferdinand van Hemmen een lezing houden over onderwaterzetting 1944-1945  in het Polen infocentrum in Driel in de RK-kerk, Kerkstraat 25, aanvang 20.00.uur. De  toegang is vrij.Nieuw Limespad van Katwijk naar Berg en Dal

Mogelijk heeft ieder wel eens gehoord van het langeafstandswandelpad (LOW) ‘ Pieterpad’, een wandelpad van Pieterburen in Groningen naar de St. Pietersberg in Maastricht. Het Nieuwe Limespad is ook zo’n langeafstandswandelpad, 275 kilomater lang en opgedeeld in 45 afwisselende etappes van ongeveer 5 kilometer. Kaartjes, routebeschrijvingen en GPS-tracks zijn gratis te downloaden op www.wandelnet.nl/limespad.Cursus voor schrijvers van geschiedenis

Op woensdag 13 juni van 14.15-17.00 uur houdt Erfgoed Gelderland, samen met het Regionaal Archief Rivierenland een schrijfworkshop. Deelnemers krijgen uitleg over auteurs- en beeldrecht, het gebruik van bronnen en wat de website van Erfgoed Gelderland voor hen kan betekenen. Daarnaast is deze schrijfworkshop een goed moment om uw netwerk uit te breiden en kennis te maken met historische verenigingen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor 6 juni via info@erfgoedgelderland.nlVan de bestuurstafel

Op deze pagina melden we korte zaken die in de bestuursvergadering besproken zijn.

Laatste update juni 2018.


Lees verder
--
marithaime.nl | Contactmessage
--