Nieuwsbrief augustus 2018

mail
Nieuwsbrief 26 mei 2019 

Beste Bezoeker,

De vakantie is voorbij. Niet alleen gaan de kinderen weer naar school, ook het zomerse weer hebben we achter ons gelaten. Gelukkig betekent dit ook weer dat wij bij de vereniging weer actiever worden.

Komende zondag zijn we alweer in touw. Op de Vrijetijdsmarkt in het centrum van Elst is ook onze vereniging vertegenwoordigd. Het weekend erop is het Open Monumentendag. Het programma vindt u hieronder. En tien dagen later krijgen we een prachtige lezing over de welbekende schoolplaten van Isings.

Verder zetten we de volgende stap in het beschrijven van de sportverenigingen in Elst en hebben we een artikel over sporten aan het begin van de 20e eeuw. Ten slotte kunt u heerlijk verdwalen in de nieuwe gedigitaliseerde kadastrale minuutplans.

Op de valreep nog een tip voor de website. Linksboven vindt u een overzicht van de komende vijf activiteiten. Als u echter in de menubalk op "Activiteiten" klikt, krijgt u een overzicht van alle komende activiteiten. Rechtsboven de activiteiten ziet u twee symbooltjes. Met het rechter (een printer) maakt u een uitdraai van het getoonde overzicht. Het linker symbool (en map) geeft u een overzicht van alle activiteiten die al geweest zijn. Met de zoekbalk bovenin kunt u gericht een activiteit zoeken. Als u een activiteiten aanklikt verschijnt er meer informatie. Indien er een verslag geschreven is, staat dat daar vermeld. 
 

Binnenkort

event picture

Vrijetijdsmarkt Overbetuwe

zo 2 september 2018, 13:00 u - 16:00 u
Dorpsstraat


event picture

43 Historische schoolplaten van Isings

di 18 september 2018, 20:00 u - 22:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Open Monumentendag 2018

Programma Open Monumentendag 2018: “In Europa”


Lees verder

Sport in Elst (bijgewerkt)

 

Krantenartikel uit De Betuwe met een foto van een elftal uit 1930

In de 20ste eeuw zijn veel verenigingen opgericht, in de gezondheidszorg, onderwijs, cultuur en sport, ook in Elst. Hierover is weinig geschreven, zo merkten Jan Derksen en Gerrit Mentink op in hun Bibliografie van de geschiedenis van Elst, en daar willen we verandering in brengen.


Lees verder

Sport in de 20e eeuw

 

Jan Romein schreef een dik boek met de titel: Op het breukvlak van twee eeuwen (19e en 20e eeuw). In 42 hoofdstukken schreef hij over tal van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals politiek, allerlei bewegingen, stand van zaken over diverse vormen van cultuur, etc. Echter geen hoofdstuk over sport.


Lees verder

Oudste kadastrale kaarten volledig digitaal

Sinds kort is de oudste kadastrale informatie voor heel Gelderland digitaal beschikbaar. Het gaat hier om de zogenaamde kadastrale minuut die van kracht werd in 1832 maar opgemeten is al vanaf 1811. Klik hieronder op Lees verder om bij de site te komen.

Kadastrale minuut van Elst in 1832


Lees verder

 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--