Nieuwsbrief november 2018

mail
Nieuwsbrief 26 mei 2019 

Beste Bezoeker,

"Sint Maarten, sint Maarten. De koeien hebben staarten." Misschien komen ze zondag ook wel bij u langs de deur. Het wordt weer vroeg donker 's avonds en dat betekent tijd voor dit soort heerlijke oude tradities.

Een andere traditie is inmiddels de digitale nieuwsbrief van Marithaime. Al bijna een jaar houden we u zo op de hoogte van al ons nieuws dat we op de website plaatsen. 

Dit keer is er weer genoeg te lezen; er zijn maar liefst zeven artikelen verschenen sinds de vorige nieuwsbrief. Ook op papier is er voldoende te lezen want u kunt als lid op 15 en 22 november de nieuwe jaarboek Tabula Batavorum afhalen in het Wapen van Elst (lees meer hierover in het betreffende artikel).

Op de website zijn ook alle in het verleden verschenen nieuwsbrieven toegankelijk gemaakt. In de menubalk vindt u onder Documentatie het kopje Nieuwsbrieven. Hierbij is een onderverdeling gemaakt in de nieuwsbrieven 'nieuwe stijl', dus vanaf 2018, en alle voorgaande nieuwsbrieven.

Veel leesplezier in deze lange avonden!

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Terugblik op Tabula Batavorum 2018 over De Reformatie in de Betuwe

Het jaarboek van Tabula Batavorum van dit jaar heeft als thema de Reformatie in de Betuwe. In het boek wordt een beeld geschapen van de gebeurtenissen die de Betuwe theologisch hebben bepaald. De leden van Marithaime krijgen een gratis exemplaar.


Lees verder

Wie was toen de burgemeester?

Deze vraag kwam ter sprake in de pauze van de lezing over de familie van Voorst tot Voorst op 16 oktober 2018. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de burgemeesters van de gemeente Elst vanaf de oprichting in de Franse tijd tot de samenvoeging van de gemeente Elst met Heteren en Valburg tot Overbetuwe.


Lees verder

Wereldwinkel 40 jaar

Al eerder hebben we vastgesteld dat in de 20e eeuw veel verenigingen werden opgericht, ook in Elst. Daaronder ook de Wereldwinkel, die onlangs het 40-jarig bestaan vierde.


Lees verder

Geschiedenis van de katholieken in Elst

Met alle veranderingen en fusies in de Katholieke Kerk zou je bijna vergeten dat Elst tot 2010 een zelfstandige parochie kende. Een van onze leden heeft recentelijk de rijke geschiedenis van de parochie op een laagdrempelige manier beschreven en geeft tevens een overzicht van onder meer alle pastoors en kapelaans die Elst heeft gekend. 


Lees verder

Transformatie van paleis Soestdijk

Op vrijdag 9 november 2018 organiseert Creatief Collectief Elst een thema-avond in de bibliotheek van Elst. Die avond staat de transformatie van Paleis Soestdijk centraal. De inleider is Ben Verfürden, die nauw bij de verandering is betrokken. In deze flyer vindt u meer informatie.Verslag van 11e Elster Dorpsquiz

Niet minder dan 25 teams van 5 deelnemers vulden de zaal van het Wapen van Elst tijdens de 11e Elster Dorpsquiz op vrijdagavond 2 november 2018.


Lees verder

Nieuwe teelt van oude granen

Op woensdag 21 november 2018 organiseert de Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en omstreken een gezellige avond in het Dorpshuis in Slijk-Ewijk. De spreker Louis Dolmans zal vertellen over de nieuwe teelt van oude granen.


Lees verder

 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--