Nieuwsbrief februari 2019

mail
Nieuwsbrief 26 mei 2019 

Beste Bezoeker,

De krokussen bloeien, de zon schijnt en het kwik stijgt tot in de dubbele cijfers. Het lijkt wel voorjaar. Het komt daarom goed uit dat we met deze nieuwsbrief u wat te lezen sturen, voor bij een kopje thee in een windstil plekje in de zon ofzo.

Komende woensdag bent u welkom in Lent voor een interessante lezing over het roerige verleden van het oude witte kerkje aldaar. 

Verder onder meer een oproep over de Tweede Wereldoorlog en wat achtergronden achter de viering van Carnaval in onze streken. Over twee weken is het immers alweer zover. De week erop is er een boeiend debat over de toekomst van Elst.

Binnenkort

event picture

Het verhaal van het oude kerkje van Lent

wo 20 februari 2019, 20:00 u - 22:00 u
Zie omschrijving


event picture

Algemene Ledenvergadering

di 26 maart 2019, 20:00 u - 21:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Gebroeders Dalhuisen vragen om uw hulp

Wij zijn bezig met het doen van onderzoek naar en het schrijven van een boek over de bezettingsjaren in Elst en over de situatie van de Elster bevolking in de septemberweken van 1944 (de luchtlandingen en daarna). Wij baseren ons daarbij op de gesprekken, die wij met ongeveer 50 personen hebben gevoerd in de afgelopen jaren, alsmede op literatuur over deze periode, de Betuwe-edities uit die jaren en dagboeken of andere verslagen uit die tijd. Verder willen we een beroep doen op U om ons te helpen het verhaal van de bezettingsjaren in Elst zo compleet mogelijk te maken.


Lees verder

Carnaval

Met uitzondering van de grote steden Nijmegen en Arnhem, waar kort na de Tweede Wereldoorlog carnavalsverenigingen werden opgericht, waren de drie dwaze dagen voor het begin van de vasten tot midden jaren 50 vooral een aangelegenheid van katholiek Nederland ‘beneden de rivieren’. Daarna begon het feest aan een duidelijke opmars de rivieren over.


Lees verder

Debatavond over de toekomst van Elst

Op maandagavond 11 maart vindt om 20.00 uur een debatavond plaats over de toekomst van Elst. De debatavond wordt georganiseerd door theater de KiK staat onder leiding van Frank Hemeltjen, breed geïnteresseerde beeldend kunstenaar uit Elst. Toegang is € 9,50 inclusief drankje.


Lees verder

 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--