Nieuwsbrief maart 2019

mail
Nieuwsbrief 26 april 2019 

Beste Bezoeker,

Met genoegen bied ik u de nieuwsbrief aan van maart. Zoals al eerder aan u is meegedeeld wordt komende dinsdag 26 maart 2019 om 20.00 uur de Algemene Ledenvergadering van Marithaime gehouden in het Wapen te Elst. De agenda en de overige stukken zijn inmiddels via de gebruikelijke weg naar u, onze leden, gestuurd.

Op de agenda staan de standaardpunten. Alleen bij de begroting zit een voorstel tot aanpassen van de contributie. Dit heeft te maken met het op een andere manier beschikbaar stellen van het jaarboek van Tabula Batavorum, de Terugblik. Voor meer informatie wil ik verwijzen naar de bijlage bij dit agendapunt.

Het bestuur hoopt u allen te ontmoeten op de ALV.

Hans van der Heijden, waarnemend secretaris.

Binnenkort

event picture

Struyckroovers rondom Nijmegen

di 26 maart 2019, 21:00 u - 22:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"


event picture

Kastelen rondom Elst

di 9 april 2019, 20:00 u - 22:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"


event picture

Water als wapen

wo 22 mei 2019, 20:00 u - 22:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Verslag lezing Witte kerkje Lent

Op 20 februari 2019 werd door Dick Kruyt de lezing gehouden in het Witte Kerkje in Lent.


Lees verder

Het oorlogzakboekje van G.A. Mechelen, geb. 1898, in ons archief

Hierbij willen we een beroep doen op iedereen om boeken, papieren (denk hierbij aan jaarverslagen van verenigingen waarvan men lid was), foto’s of andere zaken uit het verleden van kennissen of familieleden niet weg te gooien, maar aan Marithaime ter beschikking te stellen, voor ons archief. Twijfelt u eraan of het waardevol is, neem dan contact op met een van de mensen van het archief en de bibliotheek. Contactpersoon is waarnemend secretaris Hans van der Heijden, met wie u hier contact kunt opnemen. Zo wordt bijvoorbeeld regelmatig gevraagd om exemplaren van de Terugblik door mensen, die een of meer exemplaren missen in hun collectie.Veranderingen in de huisartsenpraktijk in de laatste halve eeuw

Een samenvatting uit een artikel van dokter Huygen uit Lent, gepubliceerd in maart 1986.

Toen ik in 1943 met de praktijk begon, bestond er nog geen zondagsdienst. Dag en nacht, week in week uit, moest je bereikbaar zijn. 's Morgens hield ik spreekuur, maar het merendeel van de dag werd doorgebracht met visite rijden. Aanvankelijk per fiets, later met een gehuurde motorfiets en nog later met een tweedehands auto. Telefoon was er slechts op enkele plaatsen. 's Avonds moesten de medicijnen dan nog in het apotheekgedeelte van de spreekkamer worden klaargemaakt.


Lees verder

 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--