Nieuwsbrief november 2019

mail
Nieuwsbrief 23 februari 2020 

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van november. Er is weer veel gebeurd en er gaat nog veel gebeuren. Aan het begin van de maand hadden we de dorpsquiz, waar u een verslag van aantreft. Ook is de eerste Terugblik uitgereikt aan niemand minder dan Frits Hoogveld. En volgende week krijgen we nog een interessante voordracht over Boer'n van Gister'n.

Veel leesplezier, en vergeet u niet uw exemplaar van Terugblik op te halen, als u dat nog niet gedaan hebt? In het artikel hierover leest u waar u dat kunt doen.

Binnenkort

event picture

Boer'n van Gister'n

di 26 november 2019, 20:00 u - 22:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Verslag 12e Elster Dorpsquiz

Deze werd gehouden, zoals we gewend zijn, op de eerste vrijdag van de maand november, vrijdag 1 november, in de zaal van het Wapen van Elst.

Winnaar werd het team de Roje Road met de teamleden: Joop Jansen (teamleider), Amdré Tumuleire, Arno Schellekens, Theo Spaan en Hans van Beek.

Drie teams kwamen op de tweede plaats. Een barrage was nodig. Deze werd gewonnen door team Kersten en Co, waarna Wijkplatform Noord op de derde plaats eindigde.NIOD wil een visuele canon van WOII realiseren

Het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust, en Genocidestudies) lanceert een landelijke campagne waarin samen met het publiek de 100 meest aansprekende foto's uit de Tweede Wereldoorlog worden gekozen. Gelderland Herdenkt coördineert de provinciale campagne in Gelderland. 

Hebt u hiervoor een geschikte foto? Scan de foto in en ga naar www.gelderlandherdenkt.nl/wo2in100fotos, vul de velden in en upload de foto, voeg een beschrijving toe en druk op verzenden.

Hebt u geen scanapparaat, dan is de plaatselijke bibliotheek bereid u te helpen.Uitreiking eerste exemplaar van de 20e Terugblik aan Frits Hoogveld

Op vrijdag 8 november is in Opheusden het eerste exemplaar van de 20e Terugblik uitgereikt aan de heer Frits Hoogveld uit Valburg en erelid van onze historische vereniging Marithaime. Frits Hoogveld heeft veel geschreven, met name over paarden ook voor de stichting Tabula Batavorum, de overkoepelende organisatie van historische kringen in de hele Betuwe, die eenmaal per jaar het boek Terugblik uitgeeft. Het thema was dit jaar Verkeer en vervoer in de Betuwe door de eeuwen heen en het boek kreeg als titel mee: ‘Heen en weer’. Hoofdstuk 7 van deze Terugblik heeft Frits Hoogveld geschreven en gaf de titel Paardenkracht mee. Een prachtig verhaal over rijtuigen, (post)koetsen, diligences, trekschuiten, etc. De 20e Terugblik is voor leden van Marithaime gratis, in de boekwinkel is het te koop voor 19 euro. 


Lees verder


 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--