Nieuwsbrief februari 2020

mail
Nieuwsbrief 07 augustus 2020 

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het jaar 2020. We beginnen meteen met belangrijk nieuws. Onze voorzitter Bert van der Toorn heeft zich teruggetrokken uit zijn functie. U leest er hieronder meer over.

Verder onder meer een oproep voor schrijvers voor de nieuwe Terugblik. 

Binnenkort

event picture

Algemene Ledenvergadering

di 24 maart 2020, 20:00 u - 21:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Voorzitter trekt zich terug

Eind januari heeft Bert van de Toorn zich om persoonlijke redenen teruggetrokken als voorzitter van Marithaime. Daarmee bestaat het bestuur nog maar uit 2 personen. Dit is veel te weinig. Op de komende Algemene Ledenvergadering op 24 maar zal hier echt een oplossing voor moeten komen. Inmiddels is een aantal leden van Marithaime aan het zoeken naar kandidaten voor het bestuur.Oproep voor auteurs voor de 21e Terugblik

Dinsdagavond 11 februari 2020 is er de auteursbijeenkomst voor de 21e 'Terugblik', dat als thema Oorlogsverhalen van burgers in de Betuwe heeft. Wij zijn nog op zoek naar auteurs!


Lees verder

Vrijwilligersbijeenkomst januari 2020

Op 28 januari kwamen leden die in een sectie of werkgroep actief zijn, dan wel Marithaime in een bestuur of gemeentecommissie vertegenwoordigen, bijeen in de bovenzaal van de Theater de KiK.


Lees verder

Het rentambt van Over-Betuwe

Over de in Elst gevestigde stichting Het Rentambt van Overbetuwe bestaat bij veel buitenstaanders nog immer onduidelijkheid. Hoe is de stichting ontstaan? Is het een kerkelijk instituut en wat zijn haar doelstellingen? Het rentambt is in geen geval een kerkelijke stichting, hoewel daar wel haar wortels liggen. Het is ook geen onderdeel van het polderdistrict, wat nog wel eens wordt verondersteld.


Lees verder

 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--