Publicaties

De uitreiking van het eerste exemplaar van de 20e Terugblik van de St.Tabula Batavorum vindt plaats op vrijdag 8 november 2019 en dat betekent dat de leden hun exemplaar van dit jaarboek weer op kunnen halen op donderdagmiddag 14 november en donderdagmiddag 21 november tussen 15.30 en 18.00 uur wederom in het Wapen van Elst. Eén (1) boek per huishouden. Neem gerust een exemplaar voor uw buren/familie mee, die ook lid zijn van Marithaime!

Op vrijdag 9 november is in Opheusden het eerste exemplaar van Terugblik 2018 uitgereikt aan de heer Gerrit Mentink uit Elst en lid van de historische vereniging Marithaime.

 Gerrit Mentink ontvangt eerste exemplaar Terugblik 2018

Het jaarboek van Tabula Batavorum van dit jaar heeft als thema de Reformatie in de Betuwe. In het boek wordt een beeld geschapen van de gebeurtenissen die de Betuwe theologisch hebben bepaald. De leden van Marithaime krijgen een gratis exemplaar.

‘Groeten uit Elst’ is de titel van het prachtige album, dat op initiatief en met medewerking van John Macleane van Jumbo Supermarkten te Elst tot stand is gekomen. Het eerste album is aangeboden aan de burgemeester Toon van Asseldonk. Vervolgens werd het huis aan huis verspreid.

Tabula team 2017 op de foto

Een jaarboek komt niet zomaar tot stand. Op bijgaande foto de groep die de laatste uitgave van Terugblik heeft verzorgd. De gang van zaken met betrekking tot de voorbereiding is als volgt: Elk jaar kiest het bestuur van de stichting Tabula Batavorum een thema en vervolgens wordt er een voorbereidende vergadering gehouden met kandidaat-auteurs. Voor het nummer van 2018 zal dit zijn op dinsdag 27 februari in het RAR in Tiel. Als u ook hieraan wilt meeschrijven kunt u daarbij aanwezig zijn.