Publicaties

Het jaarboek van Tabula Batavorum van dit jaar heeft als thema de Reformatie in de Betuwe. In het boek wordt een beeld geschapen van de gebeurtenissen die de Betuwe theologisch hebben bepaald. De leden van Marithaime krijgen een gratis exemplaar.

‘Groeten uit Elst’ is de titel van het prachtige album, dat op initiatief en met medewerking van John Macleane van Jumbo Supermarkten te Elst tot stand is gekomen. Het eerste album is aangeboden aan de burgemeester Toon van Asseldonk. Vervolgens werd het huis aan huis verspreid.

Tabula team 2017 op de foto

Een jaarboek komt niet zomaar tot stand. Op bijgaande foto de groep die de laatste uitgave van Terugblik heeft verzorgd. De gang van zaken met betrekking tot de voorbereiding is als volgt: Elk jaar kiest het bestuur van de stichting Tabula Batavorum een thema en vervolgens wordt er een voorbereidende vergadering gehouden met kandidaat-auteurs. Voor het nummer van 2018 zal dit zijn op dinsdag 27 februari in het RAR in Tiel. Als u ook hieraan wilt meeschrijven kunt u daarbij aanwezig zijn.

De laatste nieuwsbrief en eerder verschenen nieuwsbrieven vindt u hier.

2012-11-23_BetuwseVruchtenweeldeOnder een overweldigende belangstelling vond in de Veilinghal te Zetten op 23 november jl. de presentatie plaats van het boek 'Betuwse Vruchtenweelde'. Het eerste exemplaar werd door voorzitter René Hartman overhandigd aan Gelders gedeputeerde Van Dijk. Eindredacteur Henk Dokter gaf een interessante toelichting op de totstandkoming en de inhoud van het boek. Aansluitend werden de aanwezigen verrast met een humoristische kijk op het verleden van de conservenindrustrie door Daan Viergever. Na afloop van de presentatie kregen de aanwezigen namens de gezamenlijke conservenfabrikanten in de Betuwe een toepasselijk pakket mee naar huis.

BaltussenBloeiendlandVanWoerkomGeurts