ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Ondertekening intentieverklaringMidden in het Romeinse Lint van Park Lingezegen staat een boerderij aan De Park 10. Stichting Boerderij Lingezegen wil hier haar Centrum voor Natuur & Zorg realiseren. Voor Marithaime is dit een prachtige historische plek om informatie te geven over alles wat te maken heeft met de historie van de gronden van Overbetuwe. Vertegenwoordigers van beide organisaties tekenden daarom op 27 september 2012 in het voormalige Ambtshuis te Elst een intentieovereenkomst tot samenwerking.

De kennis en kunde van de leden van Marithaime is zeer welkom voor Boerderij Lingezegen. Met name voor de activiteiten gericht op (cultuurhistorische) Natuur- en Milieueducatie, kortweg (C)NME, voor het basisonderwijs. Boerderij Lingezegen neemt daartoe deel in Stichting NME Overbetuwe, die de 22 basisscholen van de gemeente Overbetuwe ondersteunt bij hun (C)NME-activiteiten, waaronder excursies in de eigen leefomgeving.
Marithaime heeft hiernaast de mogelijkheid om bij realisatie van Boerderij Lingezegen op De Park 10, archief en bestuurswerkzaamheden op deze plek onder te brengen en zo nodig voor haar lezingen gebruik te gaan maken van de faciliteiten van Boerderij Lingezegen. Naast een goede thuisbasis geeft de verbintenis voor Marithaime ook de mogelijkheid om nieuwe groepen kinderen en volwassenen  in contact te brengen met de historie van onze mooie leefomgeving.

Beide partijen zijn dan ook zeer content met deze intentieovereenkomst.

Kijk ook eens op de websites van Stichting Boerderij Lingezegen en Park Lingezegen.