ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Op 22 december 2017 is na een kort ziekbed ons gewaardeerd lid Jan Derksen overleden. Velen kennen Jan als oud-secretaris van het polderdistrict Over-Betuwe, dat lang gevestigd was in het Ambtshuis in Elst. Hier berustte ook het belangrijke Archief van het Polderdistrict, dat later naar Tiel verhuisde.

Als telg uit een bekende en oude Betuwse familie was hij geïnteresseerd in de lokale geschiedenis, genealogie en - vanwege zijn werk - in de waterschapgeschiedenis. Hij schreef een boek over de grote overstroming van 1809: "Dagboek van een Watervloed; dijkbreuken en overstromingen in de Over-Betuwe in januari 1809". Hij publiceerde ook over de stichting 'Het centrum' waarbij hij jarenlang betrokken was. Hij werkte mee aan de "Bibliografie over de geschiedenis van Elst", dat in 26 september j.l. werd gepresenteerd. Hij leverde bijdragen aan de jaarlijkse uitgaven van Tabula Batavorum. Zijn laatste artikel in de uitgave van 2017 over Bartholomeus Vaalman was van grote klasse; interessant onderwerp, geplaatst in een brede context na grondig onderzoek, ook in Duitsland. Jan heeft lang het archief van Marithaime beheerd en gecatalogiseerd.

Hij was sympathiek en altijd bereid anderen te helpen.