ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Excursie Ravenstein 7 juni 2014Een Betuwe Express-bus met 50 personen vertrok om 9.15 uur naar Ravenstein. Daar werden zij ontvangen door Kees Verhoeckx, die ons namens onze zustervereniging Heemkundekring Ravenstein als gids zou meevoeren naar de interessantste bezienswaardigheden in en om Ravenstein.

De koffie met gebak werd genoten in Café Restaurant De Keurvorst, midden in Ravenstein, waar onze gids ons deelgenoot maakte van de merkwaardige geschiedenis van het Land van Ravenstein vanaf de Tachtigjarige Oorlog tot diep in de achttiende eeuw. Ravenstein gold toen als vrijplaats voor aanhangers van het katholieke geloof.

Tijdens de rondwandeling door Ravenstein werden de deelnemers in drie groepen gesplitst zodat de bijzonderheden van het stadje beter tot hen konden doordringen.
Na de lunch in Het Veerhuis, waar we niet alleen konden genieten van het prachtige weer, maar zeker ook van het uitzicht over de Maas, ging het per bus door het land van Ravenstein, waarbij gids Kees ons weer opmerkzaam maakte op tal van historische zaken die betrekking hadden op de kerken en kloosters die bezichtigd werden.

De theepauze werd mede gezien de uitstekende weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende dorst bij de deelnemers meer een aangename alcoholische afsluiting. Het gevolg was dat het laatste bezoek aan het klooster in Velp (bij Grave) erbij is ingeschoten. Maar dat neemt niet weg dat de deelnemers met een tevreden gevoel weer huiswaarts keerden.

Bekijk alle foto's.