ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Helaas kan de traditionele Elster Dorpsquiz dit jaar niet plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Maar niet getreurd, want de quiz verschijnt in boekvorm zodat je zelf thuis kunt gaan 'quizzen'. 

De Elster Dorpsquiz, een initiatief van Jacques Polman, Herman Polman en Frits Hoogveld, wordt al 12 jaar georganiseerd door de Elster Dorpsquiz commissie van onze vereniging. Voor veel Elstenaren, waaronder veel leden van Marithaime, is de quiz vaste prik op de eerste vrijdag van november. Tijdens een gezellige avond in een bomvolle zaal van Het Wapen van Elst worden in teams quizvragen beantwoord over onderwerpen als Elst, politiek, sport, muziek en actualiteit. Naast eeuwige roem, "aonzien ien ut durp" en de wisseltrofee voor de winnaar ontvangt de top 3 een kist appels of peren.

Frits Hoogveld liep al langer met het idee rond: een boek uitgeven met alle vragen van de voorgaande edities van de Elster Dorpsquiz. En dat blijkt juist in dit jaar een geweldig idee. Want wegens de coronamaatregelen kan, net als diverse andere activiteiten van Marithaime, de Elster Dorpsquiz 2020 geen doorgang vinden. Maar dankzij Frits Hoogveld, Toon Osterloh, Coen Hoogveld en Jan Rouwhorst verschijnt binnenkort het boek "Elster Dorpsquiz" met alle ruim 700 vragen en antwoorden van de afgelopen 12 jaar, inclusief alle afbeeldingen en geluidsfragmenten (via QR-codes). Natuurlijk hadden we graag een boekpresentatie voor de leden van Marithaime gehouden, maar dat is gezien de omstandigheden niet mogelijk. Het boek gaat vanaf 21 november voor €12,50 in de verkoop bij boekhandel Herberts, AH Driessen en Jumbo Macleane. Leden van Marithaime zijn via een mail geïnformeerd over de bestelmogelijkheid tegen een gereduceerde prijs van € 7,50.