ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

De Sectie Geschiedschrijving

houdt zich bezig met de beschrijving van de plaatselijke geschiedenis. In het jubileumjaar 2004 heeft de eerste publicatie het licht gezien:

elstbuurschappen.jpgJ.S. van den Hof. "Het dorp Elst en de Elster buurschappen", een bewoningsgeschiedenis.(onder redactie en bewerking van J.G.C. de Wolf, F.J.G. H00gveld en D. Herberts)

Uitgave: Historische Vereniging Marithaime, 2004
ISBN 90-9018677-8

Het boek bestaat uit een bundeling en bewerking van artikelen van de hand van de toenmalige Elstenaar Jan van den Hof. Hij schreef in de periode 1968-1973 in het streekblad "De Betuwe" in een lange reeks van artikelen onder de titel "Over-Betuwse Historiën" zijn bevindingen rond de buurschappen, boerderijen, huizen en vooral ook de bewoners in Elst in de drie voorgaande eeuwen. En dat op een uitgebreide en prettig leesbare manier.

In het boek is een register van ca. 1500 persoonsnamen en ca. 750 plaats-, perceel- en boerderijnamen opgenomen die in het boek voorkomen.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel. Leden van Marithaime kunnen het boek tegen een gereduceerde prijs aanschaffen bij het secretariaat. Klik hier om dat aan te vragen bij de secretaris van Marithaime.