ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

DeElsterPaardemarkt_voorDe presentatie van het boek ‘De Elster Paardenmarkt’ vond plaats op 17 augustus 2011. Ruim tweehonderd genodigden waren aanwezig toen auteur Frits Hoogveld het eerste exemplaar overhandigde aan mevrouw Elisabeth Tuijnman, burgemeester van de gemeente Overbetuwe.

Het boek kost € 14,75 en is te koop bij boekhandel Bruna te Elst (Gld). U kunt het ook bestellen door een e-mail te sturen naar "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.". U krijgt het dan toegezonden. Voor verzendkosten berekent de stichting Paardenmarkt Elst € 3,- extra.

Het 750-jarig bestaan van de Elster paardenmarkt in 2010 was voor de Stichting Paardenmarkt Elst aanleiding om een boek over de markt uit te geven. Hierin wordt stil gestaan bij de ontwikkeling die de paardenmarkten in Nederland in de loop van de tijd hebben doorgemaakt. Daarna komen in het boek de Betuwse markten aan de orde en tenslotte de Elster paardenmarkt. Elst was in een groot deel van de 20e eeuw een regionaal marktcentrum. Naast geregelde rundvee-, biggen- en schapenmarken waren er ook veel jaarlijkse evenementen zoals de paasveetentoonstelling en vele hengsten- en merriekeuringen. Zij worden in dit boek beschreven evenals de randverschijnselen rond de paardenmarkt: het concours hippique, de paardenverloting, de horeca, de danstenten, de warenmarkt en de agrarische beurs.

Er is vooral getracht een voor veel mensen interessant en leesbaar boek te schrijven. De vele sterke verhalen en anekdotes die rond de paardenmarkt en de kermis worden verteld hebben dit wel makkelijker gemaakt.

Kortom: een boek dat u niet mag missen!