ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Dit is de titel van het boek dat ons lid Jos Lankveld heeft geschreven. Het boek beschrijft de wordingsgeschiedenis van zuivelfabriekjes. Presentatie van het boek vond plaats op vrijdag 8 juni 2012 in het Openluchtmuseum te Arnhem.

 

Het boek is het resultaat van een onderzoek naar de achtergronden bij het ontstaan van de fabrieksmatige verwerking van melk in een groot deel van Gelderland. Hiervoor hebben model gestaan een 130-tal fabriekjes in een aaneengesloten gebied van de Achterhoek, Liemers en het Gelders Rivierengebied. Het beschrijft een fascinerend hoofdstuk uit de agrarische geschiedenis; de geleidelijke overgang van ambachtelijke zuivelbereiding naar industriële melkverwerking. Men ging iets nieuws beginnen! Men zal echter niet hebben kunnen vermoeden dat het proce, moeizaam begonnen, zou uitgroeien tot de huidige grootschalige verwerking van melk.

Het boek is te koop bij boekhandel Bruna (Herberts) te Elst Gld.

Lees de flyer voor nog meer informatie. Ook kunt u de omslag met inhoudsopgave en voorwoord hier downloaden (4 MB).