‘Groeten uit Elst’ is de titel van het prachtige album, dat op initiatief en met medewerking van John Macleane van Jumbo Supermarkten te Elst tot stand is gekomen. Het eerste album is aangeboden aan de burgemeester Toon van Asseldonk. Vervolgens werd het huis aan huis verspreid.

Het boek bevat historische afbeeldingen van het dorp Elst. De meeste stammen uit de 20e eeuw, met een kleine aanvulling uit recentere tijden. De samenstellers Frits Hoogveld en Huib de Vries hebben gebruik gemaakt van oude tekeningen, prentbriefkaarten en foto’s uit privéverzamelingen. Op deze wijze hebben zij getracht een beeld te geven van de bewogen geschiedenis van Elst aan de hand van de volgende thema’s :  de Romeinse tempels en de Grote Kerk met de Elster toren, openbare gebouwen en - voorzieningen, villa’s en kastelen, boerderijen en kwekerijen. Verder landschappen, de industrie van voor 1945,  Elst 1250 in 1976. Herbergen, hotels en cafés. Tweede Wereldoorlog, landbouw, evenementen, het vervoer in Elst in het verleden en ‘van koloniale waren bij de kruidenier naar de supermarkt’.

In het album kunnen plaatjes worden geplakt. Een pakje plaatjes krijg je bij elke 10 euro aan boodschappen bij de Jumbo in Elst. Je krijgt dan ook een spaarzegel. Bij 6 spaarzegels is je spaarkaart vol. Met een volle spaarkaart en een bijbetaling van € 1,75 ontvang je een nostalgische mok naar keuze en 4 stickers voor het plakboek.

De actie loopt van 26 september tot en met 7 november 2018.

Op woensdag 7 november is er van 14.00-17.00 uur een ruilmiddag.