ALV 2021

oktober
donderdag
21
ALV 2021 De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar in het najaar gehouden, omdat de coronacrisis het ons niet toestond dit eerder te doen. 
De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Jacob Jan Cremer was een bewogen schilder, schrijver en voordrachtskunstenaar. De Historische Vereniging Driel heeft een beeld ‘Kruuzemuntje’ laten maken, dat zal worden geplaatst aan de Cremerstraat ter hoogte van huisnummer 68. De onthulling hiervan zal plaatsvinden op 13 april om 14.30 uur door prof.dr. Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse Literatuur- en cultuurgeschiedenis en burgemeester Toon van Asseldonk. Zij worden daarbij geassisteerd door de kinderburgemeester en het meisje dat model heeft gestaan voor het bronzen kunstwerk.

Ter gelegenheid van de onthulling worden er 's avonds op 13 april door een viertal prominente kenners en verzamelaars korte lezingen over Jacob Jan Cremer verzorgd, te weten:

  • Pieter van der Kuil over Cremer en zijn schilderkunst
  • Henk Eijssens over Cremer en zijn handschriften
  • Jan Verhoef over Cremer en zijn novellen in relatie tot Driel
  • Peter van Zonneveld over Cremer en het afschaffen van kinderarbeid

De inleidingen vinden plaats vanaf 19.30 uur in Danscentrum & Feestzaal Wijgers aan het Sosabowakiplein 2 in Driel. Entree € 2,50.

Op 13 en 14 april wordt in de Hervormde kerk van Driel een tentoonstelling ingericht met werk van Jacob Jan Cremer: schilderijen, tekeningen, handschriften, bijzondere drukken en andere objecten. Zie facebookpagina Oud Driel.