Nieuwsbrief september 2020

mail
Nieuwsbrief  16 januari 2021 

BesteBezoeker,

De eerste lezing heeft inmiddels plaatsgevonden. Ook hebben we diverse zaken te melden en is het dus hoog tijd dat we u weer bijpraten met een nieuwsbrief. Vergeet u zich ook niet aan te melden voor de komende lezing?

Het bestuur. 

Binnenkort

event picture

Lezing "Bezet, bevrijd & geplunderd"

Bezet, bevrijd & geplunderd

Paul Thissen en Paul Klinkenberg

di 13 oktober 2020, 20:00 u - 22:00 u
Logis Hotel - Restaurant “Het Wapen van Elst"


event picture

Ledenvergadering

Geen jaarlijkse algemene ledenvergadering, maar een gewone ledenvergadering om de leden bij te praten over de ontwikkelingen en activiteiten die in de coronatijd hebben plaatsgevonden. Ook zal dan Terugblik 2020 voor de leden beschikbaar zijn. Een uitnodiging volgt.

do 29 oktober 2020


 

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Verslag lezing 'Het verhaal van de Betuwe'

Na zeven maanden weer eens een lezing en wel ‘Het verhaal van de Betuwe’ door Bauke Huisman van het BOIC ( =Betuws Oorlogs Informatie Centrum).


Lees verder

Rabo ClubSupport

De jaarlijkse Rabo Clubkascampagne was vanwege Corona uitgesteld en wordt nu in oktober gehouden. De naam is veranderd, maar verder  blijft alles hetzelfde. Met de campagne kunnen leden 75.000,- verdelen voor hun vereniging.


Lees verder

Gevonden: fietstas

Er is een fietstas gevonden die aan een hekje bij een huis aan Rijksweg Zuid hing. In de tas ( merk: Ortlieb) zat een bibliografie van Marithaime. Reden, waarom we de eigenaar zoeken in de kring van onze of van andere historische verenigingen. Bent u de eigenaar? Dan kunt u contact opnemen met Netty van Kleef (0481-373058).Limes Werelderfgoed?

De Limes is de aanduiding van de grens en verdedigingszone van het Romeinse rijk, gebouwd in de periode van ca 40-250 na Chr. De Noordgrens liep langs de Rijn. De tempelresten onder de Grote Kerk herinneren nog aan deze tijd. Op voordracht van de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland wordt de Limes nu voorgedragen voor Werelderfgoed. De verwachting is dat deze aanvraag in 2021 wordt goedgekeurd. 


Lees verder

Digitalisering van De Betuwe

Een langgekoesterde wens van Marithaime is het digitaliseren van De Betuwe. Hierdoor verbetert het zoeken naar, en daarmee de kwaliteit van, historische informatie enorm.


Lees verder

Afsluiten Erfgoedcentrum

Sinds enige jaren heeft Marithaime de beschikking over een lokaal in Basisschool Stap voor Stap. In dit lokaal bevinden zich de bibliotheek van Marithaime en de vele archiefstukken die de vereniging bezit (krantenartikelen, foto’s/films, kaarten, (oude) authentieke stukken en voorwerpen).


Lees verder

 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--