Dinsdagavond 11 februari 2020 is er de auteursbijeenkomst voor de 21e 'Terugblik', dat als thema Oorlogsverhalen van burgers in de Betuwe heeft. Wij zijn nog op zoek naar auteurs!

De Terugblik, het jaarboek van de stichting Tabula Batavorum, in 2020 gaat over Oorlogsverhalen van burgers in de Betuwe. Het gaat dus niet over militaire activiteiten. Wel mogen het verhalen zijn van burgers die getuige waren bij een militaire actie. Het betreft de hele periode van WOII, maar ook aan de daaraan voorafgaande mobilisatie en de op de bevrijding volgende maanden, toen de burgers terugkwamen. De verhalen mogen niet eerder gepubliceerd zijn. Er wordt met name gewezen op de beschikbaarheid van o a. dagboeken, familieverhalen en overleveringen. Ook is er nog een onontgonnen bron ten aanzien van de evacuaties.

Dinsdagavond 11 februari 2020 is de auteursbijeenkomst in Tiel.
Een ieder die zich geroepen voelt om een hoofdstuk te schrijven (hulp kan geboden worden) over dit thema of mensen kent die een bijzonder oorlogsverhaal hebben, kan zich hier aanmelden t.a.v. Sipkje Schimmel, vertegenwoordigster namens Marithaime in de Stichting Tabula Batavorum of rechtstreeks naar de secretaris van Stichting Tabula Batavorum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..