Op 13 november zal het 21e jaarboek in de Terugblik reeks verschijnen. Het is een kloek boekwerk geworden met meer dan 300 bladzijden!

Daarnaast zal ook verschijnen het Tabula Index nummer waarin de naslaggegevens over de uitgiftejaren 2000 - 2020 zijn vastgelegd. Het is ook nu weer een prachtig  jaarboek geworden en draagt de titel "Belevenissen in oorlogstijd, de Betuwe 1940 - 1945".

Een van de hoofdstukken gaat over 'foute' burgemeesters. Elst had er ook een...
Zoals al jaren gebruikelijk was doen we de uitgifte op een feestelijke wijze, maar… u begrijpt het al, dit jaar niet. De regels en beperkingen die de corona-pandemie ons oplegt maken dit onmogelijk. Zelfs afhalen van het boek past niet binnen de huidige restricties. Daarom is in overleg met het bestuur van Marithaime besloten het boek te bezorgen. Dit gebeurt in de week van 17 tot 21 november door een aantal leden van Marithaime, voor diegenen die dit boek besteld en betaald hebben, samen met het boek Elster Dorpsquiz.

In de volgende Nieuwsbrief leest u meer over de uitreiking van het eerste exemplaar en over het thema van de volgende Terugblik in november 2021. 

Sipkje Schimmel-de Haan, 
afgevaardigde van Marithaime in de st. Tabula Batavorum