Op vrijdag 13 november zou het eerste exemplaar van de 21e Terugblik 'Belevenissen in oorlogstijd' uitgereikt worden in het Veerhuis te Opheusden, maar dat kon niet doorgaan vanwege de verscherpte maatregelen met betrekking tot covid-19. De auteurs hebben wel, een voor een, hun boeken in ontvangst genomen op een andere locatie.

Diezelfde week hebben Herman Aarns, Jan Rouwhorst en Coen Hoogveld de boeken voor de leden van Marithaime opgehaald en dat was een enorme klus. Het jaarboek is in de 21 jaar nog nooit zo dik geweest, maar er zit ook een Index bij. Petje af voor deze drie sjouwers! De boeken werden in de half open ruimte (coronaproof) bij Herman Aarns gestald. Deze twee boeken, samen met het boek Elster Dorpsquiz (voor diegenen die dit boek besteld en betaald hebben), zijn door de bestuursleden en enkele anderen bij de leden bezorgd. Met name dank aan Ger de Vrieze, die wederom de meeste boeken bezorgd heeft, met name ook in het buitengebied. Gelukkig werkte die week het weer mee; het was nog nooit zo warm geweest in tegenstelling tot andere jaren.

Thema 2021
Zoals al eerder besproken wordt het thema van 2021 ‘Sport’. Het is een uitdaging om hiervoor een zo breed en gevarieerd mogelijke mix te vinden om ‘Sport in beeld’ te brengen. Het gaat dan over de lokale sportverenigingen. Niet alleen de bestaande, maar natuurlijk ook die verenigingen die ter ziele zijn gegaan. Ook sportactiviteiten uit het verre verleden, zoals het Ganstrekken in Huissen bijvoorbeeld, kunnen zo’n jaarboek wat extra variatie geven. Eenieder die meer informatie wil hebben over dit thema en/of een bijdrage wil leveren aan de 22e Terugblik die in november 2021 uitkomt, kan zich melden bij Sip Schimmel, tel. 06-10465193, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij de secretaris van st. Tabula Batavorum: Kobus van Ingen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel leesplezier en hartelijke groeten,

Sipkje Schimmel- de Haan
afgevaardigde van Marithaime in de st. Tabula Batavorum