Driel

De afdeling Driel van Marithaime is een zelfstandige vereniging geworden onder de naam Historische Kring Driel met een eigen website: www. historischekringdriel. nl. (eerder: www.drielhistorie.nl. De website bevatte veel malware en daarom hebben we de link gedeactiveerd.)

Jacob Jan Cremer was een bewogen schilder, schrijver en voordrachtskunstenaar. De Historische Vereniging Driel heeft een beeld ‘Kruuzemuntje’ laten maken, dat zal worden geplaatst aan de Cremerstraat ter hoogte van huisnummer 68. De onthulling hiervan zal plaatsvinden op 13 april om 14.30 uur door prof.dr. Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse Literatuur- en cultuurgeschiedenis en burgemeester Toon van Asseldonk. Zij worden daarbij geassisteerd door de kinderburgemeester en het meisje dat model heeft gestaan voor het bronzen kunstwerk.

Er was al geruime tijd sprake van, maar nu is het dan toch definitief: de afdeling Driel van Marithaime is een zelfstandige vereniging geworden onder de naam Historische Kring Driel met een eigen website: www. historischekringdriel. nl. (eerder: www.drielhistorie.nl. De huidige website bevat veel malware en daarom hebben we de link gedeactiveerd.)

Marithaime wenst de vereniging veel succes bij haar activiteiten.

2014.

Onlangs heeft de nieuwe sectie Driel zich gepresenteerd. Men name houdt men zich bezig met de historie van Driel.

De sectie verzorgt (een vooralsnog apart) deel van onze website. Het is beslist de moeite waard om daar eens rond te kijken.
U vindt alle informatie op 'historievandriel.marithaime.nl.