Op maandagavond 11 maart vindt om 20.00 uur een debatavond plaats over de toekomst van Elst. De debatavond wordt georganiseerd door theater de KiK staat onder leiding van Frank Hemeltjen, breed geïnteresseerde beeldend kunstenaar uit Elst. Toegang is € 9,50 inclusief drankje.

De volgende sprekers zijn uitgenodigd om vanuit hun achtergrond een visie te geven op de stelling: 'Elst, Speerpunt of Doelwit':

  1. Burgemeester Toon van Asseldonk, die gelooft in de kracht van deze regio en in de stevige rol die Elst daarin kan spelen als een kleinschalig hart van een mooi stedelijke gebied.
  2. Jan Brouwer, fel tegenstander van verstedelijking van de Over-Betuwe.
  3. Wim van der Heide, hoofd gebiedsontwikkeling bij Arcadis NL.
  4. Marieke Helsen, wetenschappelijk medewerker Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (Openluchtmuseum).

Voorts zijn er optredens van musicus Chris Korzec, die sinds zijn studie (ArtEZ) in Arnhem woont en tekenaar Elmar Noteboom, die aan de hand van het besprokene tekeningen maakt, die groot worden geprojecteerd.

Kaarten zijn te bestellen op de website van de KiK. Hier vindt u ook meer informatie en achtergronden van de genoemde personen. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de KiK, Dorpsstraat 49 in Elst (achter de Hema).