Cultuur

In het boek over de ontwikkeling van culturele activiteiten in Elst in de 20e eeuw komt ook een paragraaf over dansen. "Dans Anne" verzorgde balletlessen en heeft in 2000 de cultuurprijs van de gemeente Elst gewonnen. Toch kunnen wij nauwelijks informatie vinden over deze dansschool.

Vanwege de coronamaatregelen is de redactie van dit boek een aantal maanden niet bij elkaar geweest. Dit heeft gezorgd voor een fikse vertraging waardoor de presentatie van het boek, welke eind september was gepland, uitgesteld is. De presentatie is nu gepland rond de komende jaarwisseling.

Zoals bekend is er een werkgroep bezig met het schrijven van een boek over Elster cultuurverenigingen. Door de corona maatregelen loopt de samenstelling vertraging op maar wordt er wel degelijk voortgang geboekt.

Bij het zoeken naar informatie over verenigingen, stootten we op informatie over het bestaan van een cultuurplatform in de gemeente Elst. Dit platform was in 1984 opgericht met het doel om allerlei initiatieven op het gebied van cultuur te stimuleren.

In de krant konden we lezen dat de kermis dit jaar niet doorgaat. Het einde van een eeuwenlange traditie?

Zoals in ons beleidsplan staat, willen we meer kennis verzamelen over het culturele leven in Elst. Hieronder vindt u een overzicht van culturele verenigingen in Elst.