Lent

Een samenvatting uit een artikel van dokter Huygen uit Lent, gepubliceerd in maart 1986.

Toen ik in 1943 met de praktijk begon, bestond er nog geen zondagsdienst. Dag en nacht, week in week uit, moest je bereikbaar zijn. 's Morgens hield ik spreekuur, maar het merendeel van de dag werd doorgebracht met visite rijden. Aanvankelijk per fiets, later met een gehuurde motorfiets en nog later met een tweedehands auto. Telefoon was er slechts op enkele plaatsen. 's Avonds moesten de medicijnen dan nog in het apotheekgedeelte van de spreekkamer worden klaargemaakt.

Lent heeft altijd een belangrijk deel uitgemaakt van het werkgebied van Marithaime. De leden van de Sectie Lent bestuderen binnen Marithaime de archeologie en cultuurhistorie van Lent en omgeving en draagt kennis en inzicht over aan belangstellenden en belanghebbenden.

De heer Frans Mikx heeft een artikel geschreven over de naam, buurten en grenzen van Lent. De vroegste vermelding van Lent is gevonden in een keizerlijke oorkonde van 20 oktober 1196.

Het hele artikel kunt u lezen door te klikken op Naam, buurten en grenzen van Lent (pdf, 93 kB)

Ons lid Frans Mikx uit Lent is op zoek naar de plaats waar de fruitschur op de foto hieronder gestaan heeft of misschien nog wel staat. Frans denkt dat het een plek in de Betuwe is. Wie kent de plek of weet er meer over te vertellen?

Geef een reactie via deze link.

Fruitschuur 1911