Beste leden van Marithaime,

Het jaar 2019 nadert het einde, dus ook ons 40e verenigingsjaar.

Het is druk geweest, vooral door de 75-jarige herdenkingen Market Garden. Hierbij werd een belangrijke bijdrage geleverd door de leden van de commissie WOII. Het hoogtepunt was het uitbrengen van het boek “Schuilen en Vluchten”  van de gebroeders Dalhuisen. Het eerste boek werd overhandigd aan de loco-burgermeester Wijnte Hol, in een stampvolle zaal van het Wapen van Elst. Mede door de bijdragen van Wes Leurs en Inge van Marwijk verliep de ceremonie stijlvol.

Ook nu weer werden er interessante lezingen gehouden, georganiseerd door Feike Vlas. Tot onze spijt ging de jaarlijkse excursie niet door, vanwege gebrek aan belangstelling. Het bestuur denkt na over: hoe verder.   

Ook de andere commissies genealogie, lokale geschiedenis, WOII, Erfgoedcentrum, Tabula Batavorum etc. waren zeer actief.

Op verzoek van de gemeente is aan Marithaime gevraagd de regie te voeren over de restauratie van de Wapenpanelen (uit het Ambtshuis). Door het bestuur is hiervoor een kleine commissie gevormd.      
Na de inschrijving wordt nu onderhandeld over de opdrachtformulering. Marithaime is verheugd  betrokken te zijn bij de restauratie van ons erfgoed. Het bestuur is dankbaar voor al die leden die zich inzetten, op welke manier ook, voor onze vereniging.

Tot slot draait Herman Aarns mee met het bestuur. Het bestuur is hier blij mee, omdat 3 man wel erg weinig is. Indien u denkt ook een bijdrage te kunnen leveren, neem contact op met mij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ik wens u allen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe, en ik hoop u weer te zien in het nieuwe jaar 2020.

Bert van der Toorn, voorzitter