Op maandag 30 juni had ik, al lopende door onze Dorpsstraat, een prettig en informatief gesprek met Willem Tielen, erfgoeddeskundige van de gemeente Overbetuwe. Hij vertelde me over de komende ontwikkelingen in de Dorpsstraat in het bijzonder en hoe onze vereniging zou kunnen bijdragen aan de bekendheid van het rijke verleden van onze gemeente in het algemeen.

Bij de beide kerken komen nieuwe, grotere informatieborden over het ontstaan van Elst. De tekst op de borden komt tot stand met de archivarissen van de kerkelijke raden.

Op drie plaatsen in de Dorpsstraat (bij de grote kerk, voor het gemeentehuis en op het Werenfriedplein)  komen poppers: zuiltjes met informatie en voorwerpen over de geschiedenis van Elst. Bij de inrichting van deze zuiltjes is de hulp van Marithaime zeer welkom.

Graag zou de gemeente ook een initiatief willen ontwikkelen bij het archeologisch veld in Westeraam en hulp kunnen gebruiken in Park Lingezegen, waar een eigen erfgoedcoach is aangesteld.

Er staat dus het een en ander op stapel en het is goed om hier als Marithaime bij betrokken te zijn. Alle leden die hierover mee willen te denken, mogen zich aanmelden bij mij.

Hartelijke groet,

Ron van Hoeven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.