Nieuwsbrief mei 2020

mail
Nieuwsbrief 24 juli 2021 

Beste Bezoeker,

Ook onze vereniging ontkomt niet aan de gevolgen van het Coronavirus. Een aantal leden is ons helaas ontvallen. Bijeenkomsten, lezingen en vergaderingen zijn afgelast of uitgesteld en diverse activiteiten staan op een laag pitje, in afwachting van het moment dat we mekaar weer zonder risico kunnen ontmoeten. Toch zijn er een aantal wetenswaardigheden te melden waarover u kunt lezen in deze nieuwsbrief. 
Achter de schermen bereidt het interim-bestuur de digitale versie van de Algemene ledenvergadering voor. Hierover ontvangen de leden binnenkort alle informatie via een extra nieuwsbrief.

Het (interim-)bestuur.

Nieuws op de website

Op de website zijn sinds de vorige nieuwsbrief de volgende artikelen verschenen:

Mobiele collecte Anjeractie

Zoals eerder gemeld viert het Prins Bernard Cultuurfonds dit jaar een dubbel jubileum: het 80 jarig bestaan van het fonds en de 75ste Anjeractie. Vanwege de beperkende maatregelen kan er echter niet fysiek gecollecteerd worden. Vandaar dat er aan deelnemende verenigingen de mogelijkheid wordt geboden om via de mobiele telefoon te collecteren. Als Marithaime wilden wij aan deze collecte deelnemen, echter gezien de “haken en ogen” die er aan zo’n collecte zitten, mede in het licht van de huidige bestuurssituatie, zien wij van deze mogelijkheid af.Lezing “Schuilen en vluchten” online

Naan aanleiding van het door de gebroeders Dalhuisen geschreven boek “Schuilen en Vluchten” stonden er een aantal lezingen gepland van Jan Willem Dalhuisen. Onder andere voor de Zonnebloem en in de Grote Kerk rond 5 mei. Deze lezingen zijn niet doorgegaan vanwege de Coronamaatregelen. 

Jan Willem Dalhuisen heeft op Youtube de presentatie met ingesproken tekst en afbeeldingen geplaatst.Postduiven in oorlog en vrede

Reeds van oudsher werden duiven ingeschakeld om berichten over te brengen. Duiven beschikken namelijk over de buitengewone eigenschap om zelfs over grote afstanden hun hok feilloos te vinden. Heim Meijrink, duivenliefhebber al toen hij 12 jaar was, is de schrijver van de website Oorlogsduiven.nl. Hieronder enkele paragrafen uit zijn verhaal over de rol van duiven in de Tweede Wereldoorlog.


Lees verder

Interview met Henk Knol in de Gelderlander

Op vrijdag 22 mei 2020 plaatste de Gelderlander een interview met Henk Knol, de nieuwe voorzitter van Marithaime. Het interview is te lezen op de website van de Gelderlander. 
--
marithaime.nl | Contactmessage
--