AWN zoekt actieve gravers

Altijd al eens mee willen helpen bij een archeologische opgraving? Dan is dit je kans. AWN (Nederlandse Archeologievereniging) regio Nijmegen zoekt mensen die willen assisteren bij archeologische opgravingen. Zie hier hun bericht (december 2022):

Beste leden,

Na een lange tijd van relatieve rust zijn er nu weer mogelijkheden om te assisteren bij een opgraving. Daartoe willen we ons bestand van actieve gravers actualiseren.

Om je te kunnen opgeven als actieve graver zijn er twee voorwaarden waaraan je moet voldoen: je hebt de basiscursus archeologie gevolgd en je bent 1 of 2 werkdagen per week beschikbaar.

Als je eenmaal gaat graven is het belangrijk om te weten dat je veiligheidsschoenen of -laarzen nodig zult hebben. En je mag niet ouder zijn dan 75 jaar. Deze leeftijdsdiscriminatie is niet door onszelf bedacht, maar heeft te maken met de verzekering. Wie met/via de AWN op een opgraving aanwezig is, is via de AWN verzekerd. Tot een leeftijd van 75 jaar.

Andere persoonlijke uitrusting die je op een opgraving nodig mocht hebben wordt meestal door het opgravende bedrijf verstrekt, zoals helmen, hesjes en handschoenen.

We koppelen altijd nieuwe gravers aan ervaren leden om je te begeleiden bij je eerste activiteiten in de put. Dus schroom niet om je op te geven: een keer moet de eerste keer zijn!

Wil je op de lijst van actieve gravers komen?
Stuur dan een berichtje naar de tijdelijke veldwerkcoördinator, Pauline de Weijer, pauline@trompweb.nl.

In dit bericht:
Je naam en woonplaats, leeftijd, telefoonnummer, emailadres.
En vermeld het jaar waarin je je basiscursus gehaald hebt.

Er wordt op weekdagen geassisteerd, meestal zijn AWN-ers aanwezig van 9.00 tot 16.00 uur

Tot zover dit bericht. Als je al op deze lijst staat, hoef je uiteraard niet te reageren.

Iedereen die zich opgeeft krijgt van mij een bevestiging/reactie.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van AWN afdeling 16, Nijmegen en omstreken,

Pauline de Weijer