Marithaime ontvangt Elisabeth Tuijnman Cultuurprijs

Afgelopen zaterdag 6 november is het eerste exemplaar van het boek “Cultuur in Elst” door Henk Knol aangeboden aan wethouder van cultuur Dimitri Horsthuis-Tangelder. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis waarbij vertegenwoordigers van de culturele organisaties uit Elst aanwezig waren. Jan Rouwhorst vertelde over de totstandkoming van het boek. Rudi Liebrand gaf een overzicht van de inhoud aan de hand van een aantal verhalen, thema’s en hoofdlijnen uit het boek. Dimitri Horsthuis Tangelder bedankte in zijn woordje Marithaime voor de realisatie van dit boek en benadrukte het belang van culturele organisaties voor Elst.

Tot ieders verrassing nam toen oud burgemeester Elisabeth Tuijnman het woord. Zij vertelde dat zij bij haar afscheid als burgermeester van Elst in 2012 als afscheidscadeau een enveloppe met inhoud kreeg voor de instelling van de Elisabeth Tuijnman Cultuurprijs. Deze prijs, een bronzen beeldje vervaardigd door Lincy Hoogveld uit Herveld, is tot op heden drie keer uitgereikt. Voorzitter Henk Knol viel de eer te beurt om het vierde beeldje namens Marithaime te mogen ontvangen. Een waardering waar we als vereniging enorm trots op mogen zijn!

“Marithaime ontvangt deze prijs omdat zij door haar werk en inzet aandacht geeft aan het culturele erfgoed in Overbetuwe. Met een toegankelijke aanpak wordt een breed publiek bereikt. Het vandaag gepresenteerde boek is daar weer een mooi voorbeeld van. Ik overhandig daarom met plezier de Uitstijger aan Marithaime.” – Elisabeth Tuijnman (Overbetuwe Nieuws)

Na afloop kregen de vertegenwoordigers van de culturele organisaties een exemplaar exemplaar van het boek en konden de leden hun bestelde boek afhalen op het gemeentehuis. Bij diegenen die hiertoe niet in staat waren wordt het boek thuis bezorgt.

De schrijvers van het boek en de bestuursleden hebben de rest van de zaterdag de boeken actief aan de man gebracht bij AH Driessen, Jumbo Macleane en Bruna Herberts. Dit leidde tot een succesvolle eerste verkoopdag. De boeken zijn hier tot eind van het jaar te koop voor € 15,-.