Kerstbijeenkomst uitreiking Terugblik 2023

Eind november is het boek Terugblik 2023 van Tabula Batavorum verschenen. Over het thema ‘Dienstverlening en hulp in de Betuwe zijn twaalf artikelen geschreven door leden van historische Verenigingen uit de Betuwe, van Huissen tot Geldermalsen, waarvan drie vanuit Elst. Alle leden van Marithaime ontvangen dit boek. De boeken konden worden opgehaald op zaterdag 16 december in ons Erfgoedlokaal. Ongeveer de helft van de leden heeft de Terugblik zelf opgehaald. De bijeenkomst was een groot succes. De warme chocomel en de kerstkransjes vonden gretig aftrek. En op de kleine boekenmarkt vonden verschillende bezoekers nog boeken van hun gading. Het was een gezellige bijeenkomst. Veel leden bleven even hangen voor een praatje of voor de historische foto’s die geprojecteerd werden.

De boeken van de leden die niet konden komen zijn inmiddels thuisbezorgd.
Het bestuur van Marithaime wil alle vrijwilligers die zich rond 16 december ingezet hebben voor de aankleding van het lokaal, het aanbieden van de chocomel, de bezorging van de boeken of gewoon voor hun aanwezigheid hartelijk bedanken.

Ondertussen hebben alle leden een kerst/nieuwsjaarkaart ontvangen. We verwachten weer een mooi nieuw jaar voor de leden van Marithaime.

Rudi Liebrand