Verslag Dorpsquiz 2022

Vrijdagavond 4 november werd er in het Wapen van Elst wederom een Dorpsquiz georganiseerd door een Quiz -Commissie bestaande uit een groep wijze mannen, dit onder auspiciën van Historische Vereniging Marithaime. Door de corona konden helaas de laatste 2 edities geen doorgang vinden. Maar gelukkig was de deelname weer optimaal te noemen. De teams van weleer waren ons gelukkig niet vergeten.

Er hadden zich 28 teams opgegeven, elk team bestond uit 5 personen. Er stond nog zelfs een team op de reservelijst. We begonnen om 20.00 uur precies, de avondindeling bestond uit 4 ronden van 16 vragen. Deze waren samengesteld en aangeleverd door het Quiz- Commissie. De vragen gingen over actualiteit, muziek, sport, algemene kennis, Elst oud en Elst tegenwoordig, zowel in tekst als in beeldvragen.

De avond werd verzorgd door onze nieuwe presentator, namelijk Rien Adolfs, die dit met verve deed. Licht en geluid werden verzorgd door enkele leden van CV de Batsers. De andere leden van de commissie verzorgden onder andere het digitale bijhouden van de vragen, antwoorden en projectie hiervan. Verder waren  er nog de overige commissie leden, die  zorgden voor het controleren en nakijken van de ingeleverde antwoorden.

Het was een spannende strijd tot aan het einde toe. Als uiteindelijke winnaar kwam 1e team Wijkplatform Elst Noord uit de bus (in het verleden al diverse keren winnaar) als 2e FC Balophetdak en 3e Quiz-ut-nie.

Na afloop van deze geslaagde avond werd er voor in het café nog lang en uitgebreid nagepraat over de gestelde vragen en dit natuurlijk onder het genot van een versnapering. Al met al reden genoeg voor de organisatie van dit festijn om volgend jaar maar weer de schouders er onder te zetten.

Marius Jansen