Verslag Monumentendag 2022 en start cultureel seizoen

Op zaterdag 10 september 2022 was Marithaime aanwezig in het gemeentehuis tijdens Open Monumentendag. Op zondag 11 september vond in Theater de Kik de opening plaats van het nieuwe culturele seizoen, waarbij Marithaime ook vertegenwoordigd was. Een verslag.

10 september: Open Monumentendag

Al vroeg werd de kraam opgehaald door Marius Jansen en Rudi Liebrand. Kraam werd mooi en overzichtelijk ingericht door Herman Aarns.

Redelijk wat aanloop en gesprekken met belangstellenden gevoerd, die we vervolgens de trappen op dirigeerden om de fotogalerij te bezichtigen. En tevens Ger de Vrieze aanprezen die over de Wapenpanelen heel wat wist te vertellen over de restauratie en hoe ze ooit zijn ontstaan.

Toch 50 personen die Ger zijn verhaal hebben beluisterd en hij kreeg veel complimenten. Zat goed in elkaar.

Ook de dia’s over oud Elst werden vertoond wat veel mensen heel leuk vonden.

11 september: Opening cultureel seizoen

Een gezellig gebeuren bezocht door jong en oud. En veel gezinnen. Optredens van diverse verenigingen met o.a. cultuur, toneel, muziek en veel zang en dans.

Heel erg gezellig maar door het grote aantal jonge mensen stond Marithaime niet echt in de belangstelling. Dat is jammer maar wel begrijpelijk. Misschien toch niet helemaal ons podium.

Nadenken en suggesties zijn welkom! Misschien kraam op de Luizemert!

Netty van Kleef