Boek “Cultuur in Elst” – september 2021

Na ruim 2 1/2 jaar (mede door de opgelopen vertraging vanwege de coronamaatregelen) informatie zoeken, interviewen, schrijven, foto’s zoeken, tegenlezen, redactievergaderingen, eindredactie en opmaak ligt het boek “Cultuur in Elst” nu bij de drukker.

De schrijvers van het boek zijn Henk Knol, Frits Hoogveld, Wim Pasman, Coen Hoogveld en Jan Rouwhorst. Rudi Liebrand heeft de eindredactie verzorgd en Coen Hoogveld de opmaak. Maar het boek had niet tot stand kunnen komen zonder de medewerking van ruim 100 Elstenaren (waarvan veel leden van Marithaime) die betrokken zijn geweest bij de 80 culturele organisaties en evenementen die Elst rijk is (geweest). Van hen hebben we veel informatie, foto’s, notulen, publicaties, krantenartikelen etc. ontvangen waarmee we de “culturele puzzel” van Elst hebben proberen te leggen. Hierbij bood het archief van Marithaime welkome informatie en hebben we veel informatie gevonden in het archief van De Betuwe, waarvoor dank aan Jan Herberts.

De presentatie van het boek was gepland op een culturele avond op 29 oktober in Het Wapen van Elst waaraan door diverse culturele verenigingen hun bijdrage was toegezegd. Echter, vanwege de regelgeving rondom corona en de daarbij behorende controles, heeft het bestuur, in overleg met de schrijvers, doen besluiten deze culturele avond niet door te laten gaan. Helaas!

De presentatie zal nu in kleiner comité plaats vinden, waarna de boeken door de leden besteld kunnen worden en de verkoop gestart gaat worden. Nadere info hierover ontvangt u in de nieuwsbrief van oktober.

Jan Rouwhorst