Hekwerk uit het oude postkantoor

Een tijdje geleden heeft de heer Paul van Dinteren uit Druten heeft contact met Marithaime opgenomen omdat hij informatie zocht over een smeedijzeren hekwerk dat in zijn bezit is en dat in het oude postkantoor in de Dorpsstraat gestaan zou hebben.

Netty van Kleef heeft hierop contact gezocht met Wim Vereschild die vier jaar in het postkantoor gewerkt heeft, en in de woning boven het postkantoor heeft gewoond. Hij bevestigde dat dit hekwerk afkomstig is uit het oude postkantoor. Hij kon zich de balustrade met het hekwerk heel goed herinneren in de prachtige marmeren trapopgang.

Marius Janssen heeft gesproken met Joop Zwartkruis, oud postbode in Elst. Ook hij herkende dit hekwerk dat zich volgens hem bevond in de privéruimte van het oude postkantoor. Deze ruimte bevond zich op de bovenverdieping van het kantoor. De laatste directeur, die hier woonde was Dhr. van Bemmel. Om het woonhuis te bereiken moest men met het gezicht naar het postkantoor aan de rechterzijde het gangetje tussen het gemeentehuis en het oude postkantoor inlopen. Direct aan de linkerzijde bevond zich de entree/deur van het woonhuis. Als je hier naar binnen ging, kwam je in een soort halletje, waarin zich een trap bevond met het getoonde hekwerk.

Deze info heeft Netty terug gegeven aan Paul van Dinteren.
Bijgaand een paar foto’s van het oude smeedijzeren hekwerk.